Saçlarımız yıprandığında, kırılıp, dökülmeye başladığında o güzelim saçlarımızı kestirmek için kuaföre gideriz. Kuaförde de şu cümleyi duyarız “Hiç keratin bakımı yaptırdın mı? Sana keratin bakımı uygulayalım.” Bazılarımız kabul eder yaptırırız, bazılarımız yaptırmamakta diretiriz. Peki bu keratin uygulaması nedir?
Keratin Bakımı Nedir?
Keratin saçın %90’ının oluşturan bir proteindir. Keratin proteini saçı hasarlardan korur ve sağlıklı tutma görevi görmektedir.
Güneş, hava kirliliği, kimyasal işlemler ve sağlıksız yaşam saçlarda bulunan keratini tüketir, bunun sonucunda da kuru, mat ve sağlıksız saçlara neden olur. Yapılacak olan keratin bakımı diğer bir deyişle keratin yüklemesi saçlarınızı sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Keratin bakımının faydaları olduğu gibi zararları da vardır peki faydaları ve zararları nedir? Hadi inceleyelim!
Keratin ile kalıcı saç düzleştirme ömür boyu süren bir şey değildir. Keratin ile kalıcı saç düzleştirme ürünün içeriğine göre 4-6 ay arasında olabilir. Kalıcılıktan daha ziyade içeriği daha az zarar içeren ürünleri tercih edip geçici güzel görünümleri tercih edin.
Keratin Bakımın Faydaları Nedir?
- Mat görüntüsü olan saçlarınıza parlak görünüm kazandırır.
- Yıpranmış saçlarınızı onarır.
- Elektriklenen, kabaran ve asla şekil almayan saçlarınızı düzleştirir.
- Saçın ihtiyacı olan vitaminleri karşılar.
- Saçların daha dolgun ve hacimli görünmesini sağlar.
- Her gün fön çekiyorsanız sizi bu dertten kurtarır.
- Saçlarınızı güçlendirir.
Keratin Bakımının Zararları Nedir?
- Keratin bakımı esnasında saçın yüksek ısıya maruz kalması saçlara ciddi zarar verdiği için bu işi deneyimli birinin yapması daha iyi olur.
- Keratin yüklemesi en fazla 5 ay kadar dayanıklı olur, daha sonra saçlar eski haline döner. Saçın her zaman düz ve parlak gözükmesi için de bu işlem sürekli tekrarlanırsa saçlarda hasar meydana gelebilir.
- Sık sık tekrarlanan keratin işleminde saçların rengi değişir ve saçlarda kuruma başlar.
Keratin bakımının böyle yan etkileri de olsa hızlı ve başarılı sonuçları sayesinde herkesin tercih ettiği bir yöntemdir.